Een opgedragen fonds oprichten

U kan in de loop van uw leven een "opgedragen fonds" oprichten dat uw naam of de naam van uw keuze draagt, en dat zal gebruikt worden om een project of activiteit te financieren die u nauw aan het hart ligt. U beslist dus zelf waartoe uw geld wordt gebruikt. Uw wens wordt nauwgezet door ons nageleefd.

Handen van een blinde persoon die een witte stok vasthouden

Opgedragen fondsen worden kosteloos beheerd door de Stichting voor de blinden, de stichting van openbaar nut van de Brailleliga. Dit is makkelijk voor de schenker die natuurlijk levenslang inspraak behoudt op het fonds.

Door te kiezen voor een opgedragen fonds helpt u blinde of slechtziende personen met een project naar keuze, terwijl u in de herinnering van volgende generaties blijft verder leven.

Enkele voorbeelden van opgedragen fondsen:

  • Het "Fonds Ruthy" dat de eerste witte stok die aan blinde of slechtziende personen wordt geschonken, helpt financieren.
  • Het "Fonds Jules Legardien" dat kook- en braillelessen, alsook verplaatsingstechnieken met de lange witte stok helpt financieren.
  • Het "Fonds Christophe" dat tussenkomt in de gedeeltelijke financiering van kleine hulpmiddelen die de BrailleShop verkoopt.
  • Het "Fonds Hubert Ouvry", dat studiebeurzen toekent aan blinde en slechtziende jongeren.
  • Het "Fonds Chantal de Decker", dat tussenkomt in de financiering van Daisyspelers voor blinde en slechtziende personen ouder dan 65 jaar.