Eerste contact

Wanneer het zicht achteruit gaat of wegvalt, vermindert of verdwijnt hiermee vaak ook de zelfredzaamheid. De meeste personen zoeken dan eerst hulp in hun nabije omgeving zoals bij vrienden en familie. De Brailleliga staat ter beschikking van de persoon met een visuele handicap door ondersteuning en aangepast advies binnen diverse domeinen.

Hoe aanmelden?

Hoe aanmelden_280x200

Hoe kan je aangepast advies en ondersteuning van de Brailleliga verkrijgen?

 

portrait Bau  

“Mijn naam is Bau. Ik ben 26 jaar en sinds mijn geboorte ben ik ernstig slechtziend. Maar dat heeft mij niet  ontmoedigd. Met de hulp van mijn ouders en de  begeleiding van de Brailleliga heb ik geleerd om me  zelfstandig uit de slag te kunnen trekken!

Als kind nam ik deel aan verschillende  zelfstandigheidskampen: daar leerde ik spelenderwijs de dagelijkse handelingen. Maar zo kwam ik vooral ook in contact met andere kinderen die dezelfde  moeilijkheden hadden als ik. Vanaf de lagere school kreeg ik ook dactylo, zodat ik technologische  hulpmiddelen kon gebruiken en mijn verdere  schoolcarrière zo normaal mogelijk kon voortzetten.

Toen het tijd was om alleen te gaan wonen, toch een belangrijke stap in mijn leven, was de Brailleliga er opnieuw om me te helpen. Hun therapeuten plaatsten merktekens in reliëf op mijn huishoudtoestellen. Ze leerden me hoe ik mijn administratie moest doen, het huishouden...

Maar ik wilde me natuurlijk ook veilig kunnen verplaatsen in de stad. Tijdens de mobiliteitslessen van de Brailleliga leerde ik de witte stok op de juiste manier te gebruiken. Dankzij al die hulp ben ik nu voldoende gewapend om zelfstandig door het leven te gaan.”

Bau wordt net als meer dan 15.600 blinde en slechtziende personen gratis begeleid door de Brailleliga naar meer zelfstandigheid. Een aantal dat voortdurend toeneemt!

Ongeacht de leeftijd, de noden of de pathologie, biedt de Brailleliga iedereen een aangepaste ondersteuning.