Strategiespellen in de Spelotheek

Photo van het spel quarto

Zin in een strategiespel? De Spelotheek heeft een uitgebreid aanbod van dit soort spelletjes, voor 2 of meer spelers. 

Quarto (ref. M04114), een spel voor alle leeftijden, is een 3D-variant van het spel Vier-op-een-rij. Het doel van het spel is te proberen een rij van 4 speelstukken die minstens één gemeenschappelijk kenmerk hebben te maken. Er bestaat ook een compactere reisversie van dit spel, met name de Magnetische Quarto (ref. M04112).

Tikaré (ref. M07001) is een spel voor 2 tot 4 spelers. Het doel van het spel is het verkrijgen van een zo groot mogelijk aantal gesloten vierkanten van uw kleur. Om beurt plaatst elke speler een pion in de gleuf rond het vierkant. Om een afgewerkt vierkant te bekomen, moeten de vier zijden door een pion afgesloten zijn. Als een vierkant door een speler wordt afgesloten, mag deze speler zijn kleur in het vierkant neerzetten en nog eens spelen. 

Pentago (ref. M12021) is een strategiespel voor 2 spelers. Probeer als eerste 5 knikkers van de eigen kleur op een horizontale, verticale of diagonale lijn te krijgen. Opgelet: het spelbord kan op elk moment veranderen! De vier delen van het bord kunnen afzonderlijk draaien.

En tot slot is er nog Quads (ref. M04108), een spel voor 2 spelers. Dit spel is een variant van het klassieke dominospel en bestaat uit vierkanten pionnen met verschillende reliëfbekledingen (plastic, spons, verticale of horizontale lijnen). Net zoals bij de klassieke domino is het de bedoeling dat gelijkaardige pionnen mekaar opvolgen. De speler die als eerste geen mogelijkheid meer heeft om een pion te plaatsen, verliest!

Hebt u zin gekregen in meer spelletjes? Aarzel dan niet om de volledige lijst van de beschikbare spellen op te vragen via 02 533 32 56 of per mail via bib@braille.be

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.