Nieuws Archive

Twee laureaten onderscheiden door FRO

Twee laureaten onderscheiden door FRO

Al bijna 20 jaar financiert de Brailleliga wetenschappelijk oftalmologisch onderzoek. Uit een selectie van onderzoeksprojecten van het Fonds voor Research in Oftalmologie (FRO), kiest ons Wetenschappelijk comité telkens wie beloond wordt met een bijzondere prijs. Dit jaar zijn er 2 laureaten. 

Ondersteuningsweek in Diest

Ondersteuningsweek in Diest

Deze maand gingen we met 4 gezinnen op ondersteuningsweek in Diest. Tijdens deze week was het de bedoeling dat de ouders informatie op maat kregen en dat ze zich konden ontspannen terwijl hun kinderen ondertussen konden genieten van allerlei activiteiten op maat van kinderen met een visuele handicap. 

Tactile Tour Vernissage

Tactile Tour Vernissage

Op 6 november werd de Tactile Tour officieel geopend in de Brailleliga in Brussel. 

De Fantastic Four

De Fantastic Four

In mei lanceerde de Brailleliga een oproep tot schenking om babypoppen aan te schaffen voor de begeleiding van ouders. Dankzij jullie verzamelden we 5.268 euro waarmee we 4 levensechte babypoppen kochten.

Maak kennis met Werk+

Maak kennis met Werk+

Zoals je in ons vorige nummer kon lezen, kreeg onze tewerkstellingsdienst Werk+ de afgelopen jaren een grondige transformatie. De activiteiten van GOB werden voortgezet en aangevuld met advies en begeleiding voor studenten. Door de erkenning als maatwerkbegeleider kan Werk+ bovendien intensiever op de werkvloer worden ingezet door de werkgever in kader van de begeleidingspremie in het nieuwe individueel maatwerksysteem (de vervanger van de vroegere Vlaamse ondersteuningspremie). Ter gelegenheid van de Europese Week voor de Tewerkstelling van Personen met een Handicap is het tijd om de gezichten achter al dat mooie werk aan jullie voor te stellen.