Ondersteuningsweek in Diest

Ondersteuningsweek in Diest

Deze maand gingen we met 4 gezinnen op ondersteuningsweek in Diest. Tijdens deze week was het de bedoeling dat de ouders informatie op maat kregen en dat ze zich konden ontspannen terwijl hun kinderen ondertussen konden genieten van allerlei activiteiten op maat van kinderen met een visuele handicap. 

Zo kwamen er professionals van de Brailleliga en het UZ Leuven spreken voor de ouders terwijl de kinderen genoten van een knutselactiviteit. We trokken ook naar Mijnmuseum Beringen voor een inspirerende rondleiding en vierden op gepaste wijze Halloween. Tijdens de week hebben we ook al veel aandacht besteed aan technologie, eenvoudige hulpmiddelen voor het dagelijks leven en natuurlijk de verhalenkoffer. Ook de ouders werden letterlijk ondergedompeld in het leven als slechtziende: alle ouders en kinderen moesten geblinddoekt enkele opdrachten tot een goed einde brengen. Nadien zijn de ouders er samen in geslaagd binnen de tijd te ontsnappen uit de Escape room.

De kinderen aan het lachen in een tuin

Klik hier voor meer foto’s (eerste deel)

Tijdens de laatste dagen van de Ondersteuningsweek kwamen er 4 ervaringsdeskundigen hun levensverhaal vertellen aan de ouders. Een heel boeiend en aangrijpend moment. Intussen waren de kinderen op uitstap naar de alpacaboerderij Alpaca Pachmana. Ook een thuisbegeleidster van Ganspoel deelde haar ervaringen terwijl de kinderen de chef in zichzelf naar boven haalden tijdens een bakactiviteit. De week werd afgesloten met een moment volledige ontspanning dankzij Schildpadtijd. De week in Witte Hoef was intensief maar meer dan geslaagd!

De kinderen, de ouders en de Brailleliga medewerkers allemaal samen

Klik hier voor meer foto’s (tweede deel)

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.