Maak kennis met Werk+

Maak kennis met Werk+

Zoals je in ons vorige nummer kon lezen, kreeg onze tewerkstellingsdienst Werk+ de afgelopen jaren een grondige transformatie. De activiteiten van GOB werden voortgezet en aangevuld met advies en begeleiding voor studenten. Door de erkenning als maatwerkbegeleider kan Werk+ bovendien intensiever op de werkvloer worden ingezet door de werkgever in kader van de begeleidingspremie in het nieuwe individueel maatwerksysteem (de vervanger van de vroegere Vlaamse ondersteuningspremie). Ter gelegenheid van de Europese Week voor de Tewerkstelling van Personen met een Handicap is het tijd om de gezichten achter al dat mooie werk aan jullie voor te stellen.

 

Cien Jacobs – Diensthoofd en jobcoach

“Na 8 jaar in het onderwijs, waarvan 4 bij ondersteuningsteam Ganspoel, ging ik sinds 2020 aan de slag bij de Brailleliga. Ik vervolledigde er toen het team van het GOB. Toen de financiering van VDAB wegviel eind 2021, kreeg ik de uitdaging om een nieuwe dienst rond tewerkstelling uit te werken. Deze dienst Werk+ staat nu in de startblokken!

 

Jan Theunen – Lesgever en technische consultaties

“Binnen Werk+ leer ik cliënten werken met spraak- en vergrotingssoftware en help ik met algemene computervaardigheden. Ook voor advies en bijscholing over sneltoetsen, toegankelijkheidsinstellingen en het instellen van je beeldscherm kan je bij mij terecht. Het is essentieel betere gewoonten aan te leren en visuele vermoeidheid te minimaliseren.”

 

Jan Mertens – Jobcoach regio Oost- en West-Vlaanderen

“Ik werkte jarenlang in de luchtvaartsector, daarnaast deed ik ervaring op als taalleerkracht en arbeidsconsulent. Mijn doel is om mensen te helpen hun volledige potentieel te bereiken, hun zelfstandigheid te vergroten en met succes te integreren op de arbeidsmarkt. Ik ben er van overtuigd dat jobcoaching een cruciale rol speelt bij de creatie van inclusieve werkplekken.”

Daarnaast wordt Werk + ondersteunt door het Multidisciplinair Team (MDT) voor screenings en gesprekondersteuning.


Maak kennis met Werk+
Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.