De Fantastic Four

De Fantastic Four

In mei lanceerde de Brailleliga een oproep tot schenking om babypoppen aan te schaffen voor de begeleiding van ouders. Dankzij jullie verzamelden we 5.268 euro waarmee we 4 levensechte babypoppen kochten.

Onze gulle schenkers mochten hun namen kiezen: Nelya, Olga, Alberto en Louis. Zo komen twee meisjes en twee jongens de familie vervoegen en versterken ze onze begeleiding voor toekomstige ouders of grootouders met een visuele handicap. Deze hyperrealistische poppen hebben het gewicht en de grootte van een pasgeborene. Hun hoofd is buigzaam, zodat je kan leren om het op de juiste manier vast te houden. Met behulp van deze poppen kunnen onze therapeuten toekomstige ouders begeleiden bij het aanleren van de dagelijkse handelingen: het aankleden van de baby, verschonen, wassen, voeden en verzorgen. De opvolging begint al in het derde trimester van de zwangerschap en loopt door tot het derde levensjaar van het kind.

Deborah doet een beroep op deze begeleiding. Ze ziet niet met haar linkeroog. Met haar rechteroog kan ze kleuren en algemene vormen onderscheiden. Recent is ze bevallen van de kleine Iris. "Tot nu toe probeerde ik me altijd zelfstandig te redden of met hulp van mensen die ik goed ken. Ik deed nog maar zelden een beroep op een organisatie. Maar voor mijn zwangerschap dacht ik: dit gaat over iemand anders dan mezelf en ik wil liefst geholpen worden. Aan het begin kwam de ergotherapeut van de Brailleliga elke twee weken bij mij thuis met de babypop. Sinds de geboorte van mijn dochter gaat het vrij goed. Haar bezoeken zijn nu wat minder frequent, maar ik denk dat we haar hulp opnieuw goed kunnen gebruiken wanneer we overstappen op vast voedsel. We bekijken het stap voor stap wanneer er zich nieuwe vragen voordoen.”

De vier nieuwe babypoppen

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.