Kookkamp 2023

Kookkamp 2023

Van maandag 3 april tot donderdag 6 april 2023 ging het kookkamp 'Braillechef Masterclass' door in Beringen.

Dit is een vierdaagse culinaire ontdekkingsreis voor blinde en slechtziende kinderen tussen de 12 en de 14 jaar.

Dit kamp kunnen we organiseren dankzij ons project bij De Warmste Week!

de kinderen op de markt

Hun kampdagboek lees je hier:

Dag 1:

Eerst stonden er kenninsmakingsspelletjes op het programma, nadien ontdekten we onze kamers en om af te sluiten maakten we overheerlijke pizza's! 

kennis maken

Dag 2:

In de voormiddag deden we een quiz over kooktechnieken, etiquette, hulpmiddelen,... 's Middags trokken we naar buiten en genoten we spelenderwijs van de stralende zon. In de late namiddag was het weer tijd om te koken: het avondeten! 

Het was weer een topdag met een fantastische groep! De solidariteit is groot en iedereen leert heel veel bij! 


iedereen klaar om te koken

Dag 3:

's Ochtends trokken we naar de markt en de supermakt. Daar deden de jongeren zelfstandig hun boodschappen en kochten ze alle benodigdheden voor de feestmaaltijd van de laatste dag. Op het menu: een ongetwijfeld heerlijk 3-gangenmenu door hen samengesteld.

In de namiddag trokken we naar De Posthoorn in Beringen. Daar kregen we een rondleiding en maakten we samen met de superlieve begeleiders speculaaskoekjes en zoutdeegvormen.

's Avonds tutten we ons een beetje op want we gingen uiteten in restaurant Het Kamps Fornuis. Een heerlijke maaltijd om deze topdag af te sluiten!

in het restaurant

Dag4:

We startten de dag met een heerlijk ontbijt aangeboden door ons verblijf Hoeve Genemeer. De rest van de dag brachten we veel tijd door in de keuken! In de voormiddag maakten we onze feestmaaltijd klaar. Lekkere hapjes, lasagne met zalm en een kaastaart met fruit. Na de middag maakten we zomerse mocktails en chocoladetruffels voor onszelf en voor de ouders. 

Het was een geslaagde en onvergetelijke week, de jongeren amuseerden zich en leerden veel bij!

mocktails voorbereiden

Ontdek hier de foto’s van de kamp

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.