Geschiedeniskamp 2023

Geschiedeniskamp 2023

Van 22 tot 25 augustus zijn enkele jongeren met de Brailleliga op Geschiedeniskamp in de Westhoek gegaan.

Hun kampdagboek lees je hier:

Dag 1

De kinderen in het Flanders Fields Museum

Op de eerste dag volgden ze een workshop over de Grote oorlog In Flanders Fields Museum in Ieper, nadien bezochten ze ook het museum met een gids. Erna wandelden ze naar de Menenpoort, het Indisch monument, de Vredesbank, de Verloren sleutels, de Kazematten,... Na het avondeten volgde een zeer speciaal moment. Ze hadden de eer om twee aan twee tijdens de Last Post kransen neer te leggen voor de gesneuvelde soldaten. Een boeiende, leerrijke en vooral heel plezante eerste dag! 

Klik hier voor meer foto’s van Dag 1

Dag 2

Op de tweede dag van het Geschiedeniskamp traden de jongeren in de voetsporen van een soldaat aan het front. Tijdens een heuse Camalou Battlefield Tours volgden ze het lot van een van de soldaten en ontdekten ze zo meer over het reilen en het zeilen van de soldaten, de bevolking en het verzet tijdens de Eerste Wereldoorlog. Nadien bezochten ze ook het Tyne Cot Cemetery, een impressionante Britse militaire begraafplaats. Onder de indruk, moe, voldaan en met veel nieuwe kennis en inzichten keerden ze 's avonds terug! 

De kinderen zoals soldaten

Klik hier voor meer foto’s van Dag 2

Dag 3

Op de derde (en laatste volledige) dag van het Geschiedeniskamp waanden de kampgangers zich in Engeland. Ze begonnen de dag met een typisch Engels ontbijt in Talbot house: een heerlijke kop thee et bonen in tomatensaus en worstjes, daar kikkert iedereen toch ’s ochtends van op? Nadien nam soldaat Arthur hen meer doorheen Talbot House. Ze gingen op zoek naar de kat Duchess en ontdekten allerlei geheimen van het huis. Een fantastisch avontuur! Nadien lieten de jongeren zich van hun creatiefste kant zien en maakten ze een ‘In Flanders Field’ kunstwerkje.

De kinderen poseren met echte soldaten

Klik hier voor meer foto’s van Dag 3

Zo veel fantastische avonturen om thuis te vertellen!

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.