De Brailleliga zoekt vrijwilligers!

De Brailleliga zoekt vrijwilligers!

Al meer dan 100 jaar helpt de Brailleliga blinde en slechtziende personen. En al snel kwamen ook vrijwilligers ons een handje helpen. Vandaag zijn er 539 in het hele land die ons helpen en op allerlei manieren hun vrije tijd ter beschikking stellen. Maar nu is de Brailleliga op zoek naar een specifiek profiel.

Audrey Debbaut, verantwoordelijke van de Vrijwilligersdienst: "Tijdens de pandemie waren onze vrijwilligers massaal bezig met het voorlezen van audioboeken, waar veel vraag naar was. Door de sanitaire maatregelen konden we echter niet deelnemen aan beurzen en evenementen. Gelukkig kwam het leven weer op gang! In 2023 namen we deel aan evenementen zoals Leuven autovrij en een sensibiliseringsactie in het station van Kortrijk. Dat deed ons beseffen hoe belangrijk het was om terug te keren op het terrein. In het bijzonder om het grote publiek te sensibiliseren.”

De Brailleliga is daarom op zoek naar ambassadeurs die beschikbaar en bereid zijn om over de missies van onze vzw te praten. "We zoeken toegewijde mensen die graag in gesprek gaan en bijleren. Mensen die een activiteit in goede banen kunnen leiden en vragen van het publiek kunnen beantwoorden. Er is geen sprake van geld inzamelen of iets verkopen. We zoeken mensen die sociaal en nieuwsgierig zijn, in het openbaar kunnen spreken en bewustzijn kunnen creëren. Uiteraard voorzien we een opleiding voor wie nieuw is.”

Een andere nood gelinkt aan onze missie om opnieuw het terrein op te gaan, is dat de Brailleliga actief op zoek is naar vrijwillige chauffeurs om standmateriaal te vervoeren en op te halen. Daarvoor heb je een auto nodig die voldoet aan de LEZ-normen in de respectievelijke steden en regio's. "Natuurlijk ontvangen de chauffeurs een vaste vergoeding voor brandstof," besluit Audrey.

Ben jij klaar voor een nieuw avontuur? Wil jij concrete actie ondernemen om de zelfstandigheid van blinde en slechtziende personen te bevorderen?

Stel je kandidaat via een mailtje naar vol@braille.be

Tot snel!

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.