Handiweb: volg uw dossier online op.

Voortaan heeft u via «Handiweb» (www.handiweb.be) online toegang tot uw dossier en kan u stap voor stap de evolutie van uw handicap volgen. 

Volgende informatie is bijvoorbeeld beschikbaar: 

  • Kan een beslissing in mijn dossier genomen worden op basis van gegevens die naar de DG Personen met een handicap gestuurd werden (beslissing «op stukken»)?
  • Heeft de DG Personen met een handicap goed geregistreerd dat ik onder de regeling van prioritaire afhandeling val?
  • Zal ik worden opgeroepen voor een onderhoud met een arts van de DG Personen met een handicap?
  • Zal een arts van de DG Personen met een handicap bij mij thuis komen?
  • Op welke datum, om hoe laat, waar en met wie zal ik een onderhoud hebben?

Handiweb is niet alleen toegankelijk voor personen met een handicap of hun gemandateerden. Zo kunnen sociale werkers van de OCMW's, ziekenfondsen en Communit-e gebruikers met hun eigen elektronische identiteitskaart toegang krijgen tot de dossiers. 

Via Handiweb kan men zien welke aanvragen lopende zijn voor een bepaalde persoon, op welke maatregelen deze persoon ook nog recht kan hebben, wat de stand van zaken is van een aanvraag, …

Om thuis toegang te krijgen tot Handiweb moet u uiteraard een computer hebben met internetverbinding maar ook een kaartlezer voor elektronische identiteitskaarten en uw PIN – code kennen.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.