FeGOB begeleidt meer dan 1500 werkzoekenden met een arbeidshandicap.

Op 25 maart werd de vzw FeGOB boven de doopvont gehouden. Het is de federatie die de 12 door VDAB erkende centra voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling omvat, waarvan het GOB van de Brailleliga deel uitmaakt.

De GOB’s begeleiden samen jaarlijks meer dan 1500 personen met een arbeidshandicap in hun zoektocht naar duurzaam werk. Dit verloopt in nauwe samenwerking met de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) en de Gespecialiseerde Trajectbepalings- en Begeleidingsdienst (GTB). Meer dan 60% van de werkzoekenden vindt op deze manier werk. 

“FeGOB wordt nu, samen met GTB,  dé gesprekspartner voor VDAB en andere arbeidsmarktactoren voor wat betreft de begeleiding en opleiding van werkzoekenden met een arbeidshandicap. De oprichting van een federatie is meer dan nodig om de belangen van onze leden en de werkzoekenden die zij begeleiden, te blijven verdedigen. Onze sector is in volle ontwikkeling. FeGOB wil voldoende kwaliteit blijven garanderen aan de werkzoekenden en de bedrijven die hen in dienst nemen”, aldus Koen Claerhout, voorzitter van FeGOB.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.