(Her)ontdek de Eerste Wereldoorlog

Een slechtziende persoon luistert naar een daisy-boek.

Luisterpuntbibliotheek herdenkt de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) met twee initiatieven: de uitgave van “Het droommuseum van Dre” als Daisy-boek en de creatie van 10 historische reliëf- en Twin Visionkaarten. 

Het droommuseum van Dre als Daisy-boek

De kindermuseumgids “Het droommuseum van Dre” bestaat sinds kort als Daisy-boek. Deze gids brengt het verhaal van het In Flanders Fields Museum (Ieper) op kindermaat, en werd geschreven door auteurs die als kind opgroeiden in de frontstreek rond Ieper. Het boek kan gebruikt worden om een bezoek aan het museum voor te bereiden of juist te herbeleven. Het kan worden gelezen door kinderen vanaf 12 jaar.

10 historische reliëf- en Twin Visionkaarten

Luisterpunt creëerde ook een map met reliëf- en Twin Vision-kaarten, gebaseerd op de historische gebeurtenissen tijdens WOII. De kaarten in groot formaat bevatten grenzen en kaartlijnen in reliëf en hebben sterk contrasterende kleuren. Ze maken de Groote Oorlog dus zicht- én tastbaarder voor blinde en slechtziende personen. Ook voor dit initiatief werkte Luisterpunt samen met het In Flanders Fields Museum. 

 

Voor meer informatie over deze initiatieven: surf naar http://bit.ly/1ycqNtY .

Meer weten over Daisy-boeken? Klik hier. 

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.