De MIVB beschikt over 12 nieuwe minibussen voor het vervoer van personen met een handicap

TaxiBus (Photo : © STIB/MIVB)

In mei berichtten we over de Taxibus, een dienst van de MIVB voor personen met een beperkte mobiliteit. Vanaf september zal de MIVB beschikken over 12 gloednieuwe voertuigen, waarvan zowel het interne als externe comfort voor personen met een beperking verbeterd werd. 

De nieuwe look van deze minibussen is het resultaat van een participatief project in samenwerking met de sectie van personen met Beperkte Mobiliteit van de Gewestelijke Mobiliteitscommissie.  

Wat is er nieuw aan deze minibussen?

  • Een inrijlift voor rolstoelgebruikers. Deze inklapbare lift werd voorzien van gaatjes, die meer licht binnenlaten in het reizigerscompartiment en die de zichtbaarheid aan de achterkant voor de chauffeur verbeteren. 
  • Een betere verlichting.
  • Een beter werkende verwarming, en airconditioning.
  • Een schuifdeur aan de zijkant voor het ergonomischer maken van in- en uitstappen.
  • De chauffeurs genieten bovendien van een specifieke opleiding in het gebruik van de nieuwe bussen. 

Bekijk hier de video waarin de nieuwe bussen worden voorgesteld:

Praktisch: hoe reserveer ik een Taxibus?

Om van de dienst gebruik te kunnen maken moet u zich eerst inschrijven door te bellen naar 02 515 23 65, en het inschrijvingsformulier in te vullen.

Een rit reserveren met de Taxibus kan telefonisch via het nummer 02 515 23 65 (van maandag tot vrijdag van 7 tot 19u en op zaterdag van 8 tot 16u), ten laatste de avond voor het traject om 19u. 

Voor meer informatie over de Taxibussen, surf naar de site van MIVB.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.