Pool H geeft de tewerkstelling van personen met een handicap in Brussel een duwtje in de rug

Een persoon met een visuele beperking aan het werk op twee aangepaste schermen.

Momenteel heeft slechts één persoon met een handicap op drie een arbeidsovereenkomst. Dat is ontzettend weinig: het is om die reden dat Actiris onder de vorige regering Pool H heeft gelanceerd, in samenwerking met Céline Fremault, toenmalig Brussels minister van tewerkstelling, en Évelyne Huytebroeck, minister voor bijstand aan personen met een handicap. Dit initiatief beoogt het aanwerven en het behoud van tewerkstelling voor personen met een handicap in Brussel te versterken.

Pool H is een interface die ten dienste staat van privé- en overheidsbedrijven. Zij biedt een eerstelijnsadvies en verwijst doeltreffend door naar de organisaties die actief bezig zijn met de tewerkstelling van personen met een handicap. Pool H werkt samen met ongeveer een honderdtal organisaties en diensten die in dit domein actief zijn, waaronder onder andere de Gespecialiseerde opleidings-, begeleidings- en bemiddelingsdienst (GOB) van de Brailleliga.

Een contactpersoon face-to-face staat ter beschikking van de bedrijven met een massa informatie over de hulp en de diensten waarbij zij terecht kunnen wanneer ze een persoon met een handicap wensen aan te werven of in dienst te houden. 3 000 leidinggevenden en verantwoordelijken van diensten voor human resources van Brusselse ondernemingen kregen een brochure over het luik «handicap» met praktische tips voor meer diversiteit in hun onderneming. Pool H is een pilootproject met een duurtijd van één jaar; indien het project positief geëvalueerd wordt, zal het zeker verlengd worden.

Info en contact: Pool H, Michaël Lans - Tel.: 02 505 77 05 – Email: poolh@actiris.be 

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.