De Spelotheek breidt uit!

*

Geweldig nieuws voor onze Spelotheek. Dankzij een royale gift zijn er honderden nieuwe spellen beschikbaar voor jullie.

De Brailleliga ontving als gift de spelotheek van de GRICCA (Groupement de recherche et d’information consacré à la cécité et à l’amblyopie), dat onderdak heeft in het Alexandre Herlin Instituut van Sint-Agatha-Berchem. Met dank aan deze genereuze gift, wordt onze Spelotheek verrijkt met ongeveer 350 speciaal aangepaste spellen voor blinde en slechtziende personen. We willen de voorzitter van de GRICCA, André De Prins, die ook een trouwe lezer is van onze bibliotheek, van harte bedanken.

Deze spellen zullen geleidelijk aan geïntegreerd worden in onze catalogus, die al meer dan 400 spellen telt. Daaronder vinden we heel wat strategiespellen, maar ook familiespellen en enkele spelletjes voor de allerkleinsten. Voor alle leeftijden en smaken is er wel iets te vinden. Een van onze nieuwste collega’s, Majda Ajmidar, gaat onder leiding van de Spelothecaris de staat van de spellen controleren (indien er onderdelen ontbreken bvb.). Daarna worden ze gratis publiek ter beschikking gesteld.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.