Nieuws Archive

Het activiteitenverslag 2021 van de Brailleliga is ook beschikbaar als podcast

Het activiteitenverslag 2021 van de Brailleliga is ook beschikbaar als podcast

De Brailleliga, de referentieorganisatie in België voor dienstverlening aan personen met een visuele handicap, stelt haar activiteitenverslag van 2021 voor op papier, en ook op een originele manier in de vorm van podcasts. De ideale gelegenheid om enkele kerncijfers te onthullen en de visie voor te stellen van haar nieuwe Algemeen directeur, Noëlla Jardin.

Steeds OK met OKO! Demonstratiedagen op de Brailleliga.

smartphone OKO app

Zich verplaatsen in de stad is altijd wel een hele klus voor een persoon met een visuele handicap. Een straat oversteken lijkt soms wel op goed geluk. Gelukkig werd er dankzij de creativiteit van enkele jonge ondernemende Belgen, een grote stap gezet naar meer veiligheid. Laat ons samen OKO ontdekken, onze nieuwe onmisbare app.

ABC, een blik op nieuwe auteurs

ABC, Accessible Books Consortium logo

ABC, een platform dat bibliotheken over de hele wereld samenbrengt, geeft vandaag elke persoon met een visuele handicap toegang tot duizenden boeken uit vele verschillende bronnen, en dat met één enkele toegangscode.  Meer dan 37.000 Nederlandstalige audioboeken zijn al nu beschikbaar. 

Familiedag 2022

Familiedag 2022

De "Familiedag 2022" is een dag vol (her)ontdekkingen, uitwisselingsmomenten en ontspanning voor jonge blinden of slechtzienden en hun familie. De Familiedag vond plaats op zaterdag 14 mei 2022, in La Tricoterie te Brussel. Met de honderden deelnemers die we verwelkomden, was deze eerste editie een schot in de roos!