Technologiekamp 2022

Technologiekamp 2022 Oostende

Van 23 tot 27 augustus trok de Brailleliga naar Oostende met 8 blinde en slechtziende jongeren en hun broer of zus op Technologiekamp. Een vierdaagse waarin de kinderen ondergedompeld werden in de wereld van computers en technologie met speciale aandacht voor de toegankelijkheidsinstellingen. Dit allemaal dankzij de Warmste Week.

Tijdens deze vierdaagse kregen de jongeren in de voormiddag computerlessen. Ze ontdekten spraak- en vergrotings-softwareprogramma’s, sneltoetsen en standaardcomputerprogramma’s,… In de namiddag verkenden ze onder andere de wereld van het toegankelijk gamen en trokken ze met de smartphone in de hand de stad in op ontdekkingstocht!

Bovendien kreeg elke slechtziende of blinde deelnemer  na afloop een gratis (aangepaste) laptop mee naar huis. Tijdens deze vierdaagse leerden ook de broers en zussen wat het betekent om als slechtziende of blinde persoon te leven in een wereld vol technologie. 

technologiekamp 2022 groupe

Hun kampdagboek lees je hier:

Dag 1:

Maandag kwamen de jongeren aan en deden we in de voormiddag kennismakingsspelletjes om het ijs wat te breken.

In de namiddag deden we een geocaching. Hierbij maakten de jongeren gebruik van Google Maps en de N-Vibe bandjes om hun weg te vinden naar de locaties. Als ze de opdracht goed uitvoerden, kregen ze de coördinaten naar de volgende locatie. We lieten hen ook kennis maken met de app van OKO. Daarna likten we allemaal van een lekker ijsje en gingen we nog naar het strand.

‘s Avonds sloten we af met een heerlijke spaghetti en speelden we een spelletje weerwolven.

technologiekamp 2022 dag 1

Dag 2:

‘s Morgens volgden de brussen (broers en zussen) een initiatie golf. De rest kreeg hun eerste computerles. De laptops zijn voorzien van aangepaste software. 

In de namiddag gingen we samen genieten van het zeetje en het strand. Sommigen hadden de knepen van het vliegeren goed onder de knie! 

Door de gezonde zeelucht kregen we honger, dus de frietjes smaakten zeker! 

De avond sloten we af met een leuke doe quiz! De sfeer zat er goed in.

technologiekamp 2022 dag 2

Dag 3: 

De brussen werden in de voormiddag uitgedaagd om te ontsnappen uit een escape room terwijl de andere groep hun kennis verder bijschaafde over de verschillende sneltoetsen van hun nieuwe laptop. We gingen ook aan de slag met de Google Nest. 

In de namiddag hebben we elkaar uitgedaagd tijdens de extra large games. Wat een teamspirit! 

‘s Avonds konden we onze voeten gezellig onder tafel schuiven en genieten van een culinaire belevenis in het cultuurcafe. Het was opnieuw een topdag!

 technologiekamp 2022 dag 3

Ontdek hier de foto’s van de kamp

De Brailleliga kon dit technologiekamp organiseren dankzij De Warmste Week 2021. Bedankt iedereen!

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.