5 december - Internationale dag van het Vrijwilligerswerk!

5 december - Internationale dag van het Vrijwilligerswerk!

Onze vrijwilligers zijn tussen de 18 en 92 jaar oud en komen uit alle hoeken van het land. Ze zijn gepensioneerd, werken of studeren en ook dit jaar schonken ze hun vrije tijd en hun enthousiasme aan blinde en slechtziende personen.

Op deze Internationale dag van het Vrijwilligerswerk wil de Brailleliga haar 546 vrijwilligers van harte danken, en ook een oproep doen. Audrey Debbaut, hoofd van de Vrijwilligersdienst:

“Onze vrijwilligers zijn gulle mensen die hun tijd, hun stem, hun fantasie, hun spierkracht of een luisterend oor bieden. Door hun eenmalige of regelmatige inzet zijn ze gedreven om het dagelijks leven van personen met een visuele handicap te verbeteren. Er zijn veel soorten vrijwilligerswerk bij de Brailleliga, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de verschillende Diensten (opname van luisterboeken, verkoop van wenskaarten, voorbereiding van BrailleShop-bestellingen, enz.). Maar we zijn vooral op zoek naar creatieve vrijwilligers om onze ‘BrailleClubs’ te animeren.

We hebben ook vrijwilligers nodig om de Brailleliga te vertegenwoordigen op beurzen en evenementen, maar ook chauffeurs om het materiaal daarheen te brengen. Het is essentieel dat ze een auto hebben die binnen mag in de LEZ”

Wie zijn onze vrijwilligers ? 

  • 411 vrouwen / 135 mannen. 
  • De oudste: Yolande van de BrailleClub in Kortrijk, geboren in 1930.
  • De jongste: Sarah van het project ‘Je lis pour toi’  , geboren in februari 2004
  • De meest trouwe: Claude helpt ons al sinds 1981 ! Eerst las ze boeken in onze studio, nu staat ze in voor de Dienst wenskaarten.

Wil je ook vrijwilliger worden bij de Brailleliga? Mail dan naar: vol@braille.be

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.