Bedankt voor jouw vrijgevigheid in 2022

Bedankt voor jouw vrijgevigheid in 2022

Hartelijk DANK aan al onze schenkers voor de steun in 2022! Dankzij hun vrijgevigheid heeft de Brailleliga talloze concrete projecten in werking kunnen stellen voor personen met een visuele handicap. 

Onze leden, die in aantal blijven toenemen, kregen steun bij administratieve procedures, mobiliteitslessen, professionele opleidingen en advies over de inrichting van hun dagelijkse omgeving.  

Het jaar 2022 werd getekend door activiteiten die terug ter plaatse konden plaatsvinden: jeugdkampen, excursies, BrailleTech. De online activiteiten die tijdens de coronajaren tot stand kwamen, werden voortgezet. Tot groot genoegen van de deelnemers kon de eerste Familiedag eindelijk plaatsvinden, na twee keer te worden uitgesteld.

générosité 1

De Brailleliga was erg actief op vlak van sensibilisering: de tournée van de Escape Room in the Dark doorkruiste 8 Belgische steden in juli en augustus, en trok meer dan 1.000 deelnemers, de Visu Box (een sensibiliseringskoffer voor het hoger onderwijs en professionals in de gezondheidszorg) kwam op kruissnelheid. Na 2 jaar pandemie, werd in maart rond het thema zelfstandigheid een nieuwe Week van de Brailleliga gelanceerd, de jaarlijkse sensibiliseringscampagne. In november volgde een minicampagne om werkgevers te sensibiliseren over het behoud van werk en de rekrutering van medewerkers met een visuele handicap.

générosité 2

Alle realisaties zullen worden opgenomen in het jaarlijkse activiteitenverslag van de Brailleliga dat eind mei verschijnt.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.