Ontmoeting met ministers voor de Week van de Brailleliga 2023

Ontmoeting met ministers voor de Week van de Brailleliga 2023

Naar aanleiding van de Week van de Brailleliga ontmoetten we verschillende ministers en het grote publiek om mobiliteit van blinde en slechtziende onder de aandacht te brengen.

Op 21 maart ging een delegatie van de Brailleliga naar het kabinet van de federaal minister voor Personen met een handicap, Karine Lalieux, om haar de resultaten van onze mobiliteitsenquête voor te leggen. Deze ontmoeting gaf onze leden Eva, Jérome en Yves de gelegenheid om met de minister te praten over de moeilijkheden die zij dagelijks ondervinden.


De Brailleliga met minister Karine Lalieux

Ook op 21 maart ging een delegatie van de Brailleliga naar het kabinet van de Brusselse minister van Gezondheid en Welzijn, Alain Maron, om hem de resultaten van onze mobiliteitsenquête voor te leggen. Deze ontmoeting gaf een van onze leden, Yves, de gelegenheid om met de minister te praten over de moeilijkheden die hij dagelijks ondervindt.


De Brailleliga met minister Alain Maron

Op 23 maart ging een delegatie van de Brailleliga op bezoek bij de Waalse minister van Infrastructuur en Mobiliteit, Philippe Henry. We legden hem de resultaten van onze enquête voor en lieten hem deelnemen aan een sensibiliseringssessie met de witte stok. Onze specialiste in psychomotoriek Julie Dahlem en één van onze leden, Mathilde, kaartten tijdens deze sensibilisering verschillende mobiliteitsproblemen van blinde en slechtziende personen aan. 


De Brailleliga met minister Philippe Henry

Ook op 23 maart ging een delegatie van de Brailleliga naar het kabinet van Waalse minister van volksgezondheid en gelijke kansen, Christie Morreale. We bezorgden haar de resultaten van onze enquête. Dankzij deze ontmoeting kon Mathilde, een van onze leden, in gesprek gaan met de minister over mobiliteit. 


De Brailleliga met minister Christie Morreale

We trokken ook naar de stations van Brussel-Zuid, Luik-Guillemins en Kortrijk om het grote publiek te sensibiliseren. 


Sensibilisering in stations

Wil je meer doen? Ontdek de resultaten van onze mobiliteitsenquête op www.braillemobility.be

Samen naar meer zelfstandigheid!

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.