20 km door Brussel 2023 – Boven de verwachtingen!

20 km door Brussel 2023 – Boven de verwachtingen!

Ze hebben het gedaan!

Ook dit jaar konden we rekenen op ongelooflijke atleten die schitterden tijdens de 20 KM door Brussel. 

Op zondag 28 mei namen bijna 40.000 sportievelingen deel aan de wedstrijd, onder wie 365 lopers en wandelaars van de Brailleliga, met in ons team ook 19 blinde en slechtziende personen.

We willen iedereen van harte bedanken en oprecht feliciteren. De Brailleliga werd 9e in het ploegenklassement en blijft, net als vorig jaar, de eerste VZW in het klassement. Onze snelste loper was Sébastien Mahia, in 1:10:34. De eerste vrouw was Dorothée Cuppers, die 4e werd in ons team in 1:18:01.

Nog een reden om tevreden te zijn met deze editie is dat de Brailleliga dankzij de bijdragen en sponsoring meer dan 23.000 euro heeft kunnen inzamelen! Veel meer dan de 20.000 euro waarop we oorspronkelijk hadden gehoopt. Wij willen ook Daddy Kate Print, Kellogg's, 5th Floor, Meli, Valeo, Telenet, D'Ieteren, Veolia, Degroof Petercam en Easi bedanken voor hun sponsoring en hun sportieve inzet voor ons doel. We willen ook The Crew, Bobex en Colas bedanken om mee te lopen in ons team.

Felicitaties gaan ook naar Herman van der Loos, de gouden loper van 2023, die 1245 euro heeft opgehaald, en naar het gouden team "Team Camille: I read Braille" en zijn aanvoerster Stefanie George, die 1797 euro hebben opgehaald.

Met het ingezamelde geld worden de jeugdactiviteiten en -kampen gefinancierd die de Brailleliga aanbiedt aan blinde en slechtziende kinderen. 

Wij willen ook onze vrijwilligers en medewerkers bedanken voor hun inzet. Zonder hen is de organisatie van deze jaarlijkse sportieve uitdaging voor het goede doel niet mogelijk.

Van harte bedankt allemaal!

Afspraak op 26 mei 2024 voor nieuwe avonturen!

Ontdek het volledige fotoalbum van deze editie

20 km 2023 groep


20 km 2023 sebastien mahia

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.