De European Disability Card wordt automatisch verstrekt vanaf 2024!

De European Disability Card wordt automatisch verstrekt vanaf 2024!

Vanaf 1 januari 2024 wordt de EDC (European Disability Card) automatisch verstuurd naar mensen met een erkende handicap.

Het is dan niet meer nodig om de kaart aan te vragen of te vernieuwen. Het doel van de kaart is om mensen met een handicap gemakkelijker toegang te geven tot sport, vrijetijdsactiviteiten en cultuur.

De kaart geeft de houder bijvoorbeeld recht op korting of zelfs gratis toegang tot bepaalde musea, evenals toegang tot gereserveerde zones bij evenementen en speciale faciliteiten in pretparken. 

Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië erkennen deze kaart, die uiteindelijk in alle EU-landen geldig zal zijn.

Momenteel hebben iets meer dan 150.000 Belgen de EDC, hoewel er iets minder dan een miljoen mensen met een handicap in ons land wonen.

Door te beslissen om de kaart automatisch te versturen, hopen de leden van de Interministeriële Conferentie voor Personen met een handicap meer mensen met een handicap te overtuigen om de kaart te gebruiken en meer sites te overtuigen om zich in te zetten voor een zo goed mogelijk onthaal voor deze mensen.

Om je kaart aan te vragen: https://eudisabilitycard.be/

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.