IT senior tweedaagse 2023

IT senior tweedaagse 2023

Van 3 mei tot 4 mei was het onze Senior IT tweedaagse in Hasselt, met een groep van 10 enthousiaste en gemotiveerde senioren. Ze hebben al heel veel geleerd met hun nieuwe iPad. Zaken als een berichtje sturen, een e-mail lezen, een boek beluisteren, je agenda beheren, basishandelingen (Siri, Zoom, VoiceOver) voor blinde en slechtziende personen, interessante apps… werden allemaal grondig en op een rustig tempo besproken.

Tegelijkertijd zijn de begeleiders van de senioren op uitstap geweest naar het jenevermuseum. Ze sloten de avond samen af met een gezellig diner, met alles erop en eraan, in het restaurant van het Hasselt HasHotel: Bragoût.

Wat is de senior IT tweedaagse ?

De technologie evolueert supersnel… de smartphone en de tablet zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Alleen is het niet altijd eenvoudig om zonder enige hulp die technologische snufjes onder de knie te krijgen. En net daarom hebben DBH ‘Dienst voor begeleiding en hulp in het dagelijks leven’ en DVT ‘Dienst vrijetijdsbesteding’ van de Brailleliga de handen in elkaar geslagen. Ze werkten een gratis project uit waarbij senioren (65+) met een visuele handicap de kans krijgen om gedurende twee dagen te leren werken met een iPad. De iPadlessen gaan overdag door in het regiohuis van Hasselt en ‘s avonds overnachten we in een verzorgd hotel in de buurt.

Ontdek meer foto's

decoratieve afbeelding

 

decoratieve afbeelding

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.