Zelfstandigheidskamp aan zee in De Haan 2023

Zelfstandigheidskamp aan zee in De Haan 2023

Enkele slechtziende en blinde kinderen, leden van de Brailleliga van 6 – 12 jaar, zijn dit jaar opnieuw op zelfstandigheidskamp geweest van 3 tot 6 juli. Een vierdaags kamp in De Haan waarbij spel wordt afgewisseld met het aanleren van zelfstandigheidsvaardigheden. Denk hierbij aan lichaamsverzorging, omgaan met geld, boterhammen smeren, algemene tafelmanieren, oriëntatie, veters knopen, enz. Uiteraard zijn er daarnaast nog heel wat leuke dingen in petto: knutselen, strandspelen, een bezoek aan de brandweer, een pretpark en een jump in de zee. Plezier gegarandeerd!

Ons kampdagboek lees je hier:

Maandag was de eerste dag van ons zelfstandigheidskamp aan zee! Iedereen is goed aangekomen. Na een fijne kennismaking en verkenning van het hotel en de kamers trokken we in de namiddag naar het strand en hebben we even gezwommen in de zee. 's Avonds hebben we nog wat geknutseld. Op het programma voor morgen: Boudewijnpark!

De kinderen in De Haan

Klik hier voor meer foto’s van Dag 1

 

Op dag 2 van het zeekamp zijn we naar Boudewijnpark geweest. We hebben erg genoten van de attracties en de mensen van het Boudewijn Seapark hebben ons een leuke ontmoeting met de zeeleeuwen cadeau gedaan. 's Avonds hadden we na het lekkere avondmaal vrije tijd en zijn sommigen in de jacuzzi geweest en hebben we spelletjes gespeeld!

De kinderen in Boudewijnpark 

Klik hier voor meer foto’s van Dag 2 

Dag 3! Wij zijn naar een avonturenberg geweest in de voormiddag met een superlange glijbaan. In de namiddag hebben we geoefend op allerlei zelfredzaamheidsvaardigheden. Daar kwam HLN (Het Laatste Nieuws) langs, dat was een leuke verrassing! Klik hier voor de reportage: video 1 video 2

Ook hebben we hapjes gemaakt voor het feestje 's avonds, want het was alweer de laatste avond van het kamp. Vandaag gaan we naar de brandweer!

De kinderen op de grote glijbaan

Klik hier voor meer foto’s van Dag 3

 

En zo zit ons kamp er alweer op! Wij zijn nog naar de brandweer geweest. 's Middags hebben we frietjes gegeten en in de namiddag buiten spelletjes gespeeld en afscheid genomen. Het was alweer een superleuk en geslaagd kamp!

De kinderen bij de brandweer 

Klik hier voor meer foto’s van Dag 4

 

Dankzij de vrijgevigheid van onze schenkers kunnen blinde en slechtziende personen gratis een beroep doen op de dienstverlening van de Brailleliga. Dit zelfstandigheidskamp aan zee voor blinde en slechtziende kinderen is slechts een voorbeeld van de vele activiteiten die we dankzij hun steun kunnen organiseren. Bedankt!

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.