Overleden van de heer Marc Giboux, erevoorzitter van de Brailleliga

Overleden van de heer Marc Giboux, erevoorzitter van de Brailleliga

Met droefheid delen wij mee dat de heer Marc Giboux overleden is op 27 juni 2023 te Schaarbeek. Marc Giboux was erevoorzitter van de Brailleliga en tevens Expert bij het Directiecomité van de Brailleliga en Bestuurder bij de Stichting van Openbaar Nut Brailleliga.

De Brailleliga biedt haar oprechte medeleven aan de familie en dierbaren van de heer Giboux en wenst hem postuum te bedanken voor alles wat hij betekent heeft voor de Brailleliga.

Marc Giboux is geboren in 1942, in volle oorlogstijd. Zijn interesse voor het lot van blinde en slechtziende personen werd gewekt door zijn collega’s bij de Bank Degroof, die deel uitmaakten of uitgemaakt hadden van de Raad van Bestuur van de Brailleliga. Als voorzitter heeft hij geen moment geaarzeld om zijn kennis en ervaring ten dienste te stellen van de Brailleliga, één van zijn grote verdiensten bestond er in de lokale verankering van de Brailleliga te vergroten dankzij de lokale huizen. Collegialiteit vormde de rode draad in zijn werkzaamheden : alle ideeën waren steeds welkom.

Meer over Marc Giboux

Portret van Marc Giboux.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.