Enquête: ziektekosten en lasten van een erfelijke netvliesaandoening

Enquête: ziektekosten en lasten van een erfelijke netvliesaandoening

Graag nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan een onderzoek naar de ziektekosten en lasten van een erfelijke netvliesaandoening. Vanuit de Brailleliga zijn we betrokken geweest bij het opstellen van de vragenlijst alsook bij het waarborgen dat deze toegankelijk is. We hopen dan ook dat jullie een bijdrage willen leveren aan het onderzoek.

Deelname onderzoek

Het onderzoek gaat over de medische kosten en de maatschappelijke en persoonlijke impact op u en uw omgeving van een erfelijke netvliesaandoening. Deze impact wordt vaak uitgedrukt in kosten. Op deze manier kunnen beleidsmakers de impact verwerken in het plannen van zorgbeleid.

Een vergelijkbare kostenstudie is nog nooit eerder gedaan voor de Belgische en Nederlandse populatie met een erfelijke netvliesaandoening. Daarom is jouw eventuele deelname van grote waarde.

Doel onderzoek

Het doel is om met de uitkomsten van de studie het bewustzijn rond de aandoening te vergroten bij het publiek, zorgverleners en beleidsmakers. En zo ook eventuele problemen in de zorg rond een persoon met een erfelijke netvliesaandoening te verbeteren.

De informatie die via dit onderzoek wordt verzameld, zal inzichten geven rondom:

  • De impact op het welzijn van de personen en hun families die leven met erfelijke netvliesaandoeningen.
  • De economische kosten van erfelijke netvliesaandoeningen voor de gezondheidszorg en sociale zorg, onderwijs, werkgelegenheid en zorgverleners.

Wil je meedoen?

Klik op de link hieronder voor meer informatie over het onderzoek en om naar de vragenlijst te gaan. Je kunt kiezen om de vragenlijst zelf online in te vullen of gebeld te worden door het bureau PIPHealth (zij voeren het onderzoek uit). Zij zullen dan de vragen namens jou invullen.

Doe mee, klik hier

Tijd en donatie

Dit onderzoek gaat via een online vragenlijst van 73 vragen. Het invullen zal ongeveer 20 of 30 minuten kosten. Als vergoeding van jouw tijd en bijdrage aan het project doneert PIPHealth €10,- aan een goed doel naar keuze.

Vragen

Heb je nog vragen? Email dan naar info@piphealth.com of bel PIPHealth op nummer 0031 134 681 219 en vraag naar Nadine (Houd er rekening mee dat dit telefoonnummer in Nederland is en dat hiervoor internationale gesprekskosten in rekening worden gebracht). 

decoratieve afbeelding

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.