Je fiscaal attest komt eraan

Je fiscaal attest komt eraan

Als het totaalbedrag van je giften aan de Brailleliga in 2023 € 40 heeft bereikt, ontvang je binnenkort je fiscaal attest in de brievenbus. Eind deze maand wordt het opgestuurd.

We willen je nog eens hartelijk danken voor je vrijgevigheid. Dankzij jou, dankzij alle schenkers, is de Brailleliga blijven innoveren om blinde en slechtziende personen te begeleiden op de weg naar inclusie!

Hoe vul je je belastingaangifte aan om te genieten van de belastingvermindering?

Om van de belastingvermindering te genieten, vermeld je het bedrag van de giften in 2023 waarvoor je een fiscaal attest hebt ontvangen, in vak X - (uitgaven die recht geven op) belastingverminderingen, II. FEDERAAL, A Giften (onder code 1394) van je belastingaangifte. 

Je hoeft het fiscaal attest van de brailleliga niet bij je belastingaangifte te voegen, maar je moet het wel ter beschikking houden van de administratie.

Jouw vrijgevigheid, een waardevolle en doorslaggevende factor

Jullie giften en legaten vormen 75% van de financiële middelen van de Brailleliga. Door nu je steun te hernieuwen, stel je ons in staat om ons engagement voort te zetten. In overeenstemming met de fiscale wetgeving zullen je giften (minimaal € 40 voor het hele kalenderjaar) in 2024 genieten van een belastingvermindering van 45 %. Zo kost een gift van bijvoorbeeld € 80 je maar € 44.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.