Toegankelijkheid

Toegankelijkheid creëren voor blinde of slechtziende personen en in het algemeen voor alle personen met een handicap, is een uitdaging die elke gemeente, onderneming, instelling of regering in verschillende domeinen moet kunnen aangaan.

Toegankelijkheid van gebouwen om een plek veiliger te maken en praktischer in te richten voor personen met een visuele beperking, is hier één van. In dit domein is de bouwheer gebonden aan wettelijke toegankelijkheidsnormen die per Gewest beschreven staan. De Brailleliga vult dit aan met bijkomende aanbevelingen over toegankelijkheid voor blinde en slechtziende personen.

Toegankelijkheid tot een website zodat personen met een handicap toegang krijgen tot dezelfde informatie als de anderen op een voor hen praktische en nuttige manier, is een andere vorm van toegankelijkheid.

En eenvoudiger, de toegankelijkheid van schriftelijke documenten: volgens de richtlijnen van de EBU (European Blind Union) zijn uw documenten gemakkelijker te lezen voor blinden en slechtzienden.