Een brailleboodschap voor papa

Afbeelding van een vogel in een nest, met een das aan en een kuikentje op z’n rug.

Zondag 8 juni is het Vaderdag! Op Moederdag hebben jullie talrijke brailleberichten verstuurd. Waarom ook niet papa verrassen? Tover een glimlach op zijn gezicht met jouw originele brailleboodschap!
 

Hoe werkt het?

Ga naar http://bericht.braille.be en noteer je bericht. Je tekst wordt onmiddellijk in braille omgezet. Vervolgens kies je hoe je de boodschap wil versturen: via e-mail, facebook, twitter of google+. Bevestigen en klaar!

Wanneer je vader het braillebericht heeft ontvangen, zal hij het onmiddellijk willen ontcijferen door op de decodeertoets te klikken.

Waarom een bericht in braille versturen?

Sinds Louis Braille het brailleschrift uitvond, staat dit schrift synoniem voor de zelfstandigheid van blinde personen. Via deze actie wenst de Brailleliga haar werk in de kijker te zetten en het publiek te sensibiliseren omtrent blindheid. Want ondanks de moeilijkheden waarmee blinde personen dagelijks worden geconfronteerd, is het mogelijk een zelfstandig en evenwichtig leven uit te bouwen.

Wacht niet langer en verstuur een origineel bericht voor Vaderdag via http://bericht.braille.be

Afbeelding van een vogel in een nest, met een das aan en een kuikentje op z’n rug.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.