De Brailleliga nu lid van de European Blind Union

Logo van de European Blind Union

De Brailleliga zetelt vanaf nu in de European Blind Union (EBU) als representatieve vereniging voor België. Dit laat ons nog meer toe om de rechten van personen met een visuele beperking in België te vertegenwoordigen op Europees niveau.

Wat is de rol van de EBU?

De European Blind Union biedt haar leden een Europees platform om hun visie te delen en om op een collectieve manier actie te voeren. Dankzij haar uitgebreide netwerk van ledenorganisaties verzamelt EBU een schat aan ervaring wat betreft de visuele handicap en diens gevolgen voor het dagelijks leven van miljoenen personen die met een visuele beperking leven.

Deze organisatie is de stem van blinde en slechtziende personen in Europa. Ze is een zeer krachtige stem geworden, die wordt erkend in de internationale beweging van de handicap.

De Brailleliga vertegenwoordigt België

Als lid van EBU en van de Commissie voor relaties met Europese instanties, zal de Brailleliga blinde en slechtziende personen in België beter kunnen verdedigen en vertegenwoordigen op Europees niveau. We zullen nauwlettend toezien op de uitvoering van het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.