eDiv: een innovatieve tool om diversiteit in ondernemingen te beheren

Logo van de website ediv.be

Bij een selectie- of aanwervingsprocedure stelt u zich vast vragen over het profiel van bepaalde kandidaten. Sommigen lijken vast minder in uw onderneming te passen: personen met een handicap, 45-plussers, personen met een migratieachtergrond enzovoort. U stelt zich mogelijk ook vragen over het onthaal en de integratie van die werknemers (m/v), bijvoorbeeld rond de hulpmiddelen die overheden ter beschikking stellen. Of zit u met vragen over hoe u een groeiende diversiteit beter kunt beheren?

Om aan die vragen tegemoet te komen, heeft het Interfederaal Gelijkekansencentrum de onlinetool eDiv ontwikkeld. eDiv biedt zowel een basisopleiding over de antidiscriminatiewetgeving als 120 voorbeeldsituaties uit de dagelijkse praktijk. Voor elke situatie is er een juridisch antwoord en een advies voor de manager, om zo het diversiteitsbeleid van ondernemingen te helpen ondersteunen. eDiv is een kosteloze tool.

www.eDiv.be

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.