Selor ontwikkelt selectietest in 3D voor blinde personen

Logo van Selor

Selor ontwikkelde een 3D versie van haar test abstract redeneervermogen, om deze toegankelijker te maken voor personen met een visuele handicap. Om de test uit te proberen zoeken ze minstens 30 blinde kandidaten die willen deelnemen aan de validiteitsstudie. 

Praktische info

De testsessies worden georganiseerd bij Selor zelf, op elke vrijdag tijdens de maanden juli en augustus (vanaf 18 juli 2014). Er worden telkens twee sessies voorzien per dag: één om 8u30 en één om 14u (één kandidaat per sessie, duur ongeveer 4 uur). 

Het tweede deel van de procedure staat gepland in januari 2015 (exacte data nog niet bekend). Na deze sessies ontvangt elke deelnemer een cadeaucheque ter waarde van 45 euro. 

Een voorbeeldweergave van de aangepaste test voor personen met een visuele beperking.

Hoe inschrijven voor deze fase van de validiteitsstudie?

Selor zoekt bij voorkeur deelnemers met een diploma secundair onderwijs of een bachelordiploma om deel te nemen aan drie tests en een vragenlijst in te vullen. 

U kan zich inschrijven door een account aan te maken in “Mijn Selor” en daarna een email te sturen naar Bieke Van den Bon (bieke.vandenbon@selor.be). In deze email vermeldt u uw naam, voornaam en rijksregisternummer. Daarna ontvangt u een bevestigingsmail om uw inschrijving te valideren en om een datum te kiezen voor uw test. Als u al beschikt over een account in “Mijn Selor” hoeft u enkel een email te sturen naar het adres hierboven. 

U kan zich inschrijven tot 25 augustus 2014.

Nog vragen? Aarzel niet en mail gerust even naar diversity@selor.be.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.