Toegankelijk reizen!

Twee senioren op vakantie

De nieuwe Franse website Handibooking.com geeft de bezoeker een overzicht van vakantiebestemmingen in Frankrijk die toegankelijk zijn voor personen met een beperking. Ook in België bestaan er dergelijke websites!

Handibooking.com

Handibooking.com is een nieuw platform waarop reizigers met een beperking terecht kunnen voor het raadplegen en reserveren van toegankelijke vakantieverblijven in Frankrijk. De website geeft een overzicht van etablissementen met een label van “Toerisme & Handicap in Frankrijk”. Op lange termijn hoopt de website uit te breiden, om zo een venster op de wereld te bieden aan personen met een handicap.

Infopunt Toegankelijk Reizen

Het Infopunt Toegankelijk Reizen is een dienst van Toerisme Vlaanderen. Deze dienst geeft gratis en onafhankelijk reisadvies aan mensen met een beperking die een trip willen maken in of vanuit Vlaanderen. Ze is online beschikbaar op www.toegankelijkreizen.be.

De website biedt ook een overzicht van reisverhalen uit het buitenland en tips van personen met een beperking, een overzichtelijke kaart met alle toegankelijke bestemmingen en accommodaties, en talloze brochures om te downloaden. Voorbeelden zijn de brochure “Toegankelijke uitstappen in Vlaanderen en Brussel voor personen met een visuele beperking”, of de brochure “All In”, waarin alle hotels, vakantiecentra, jeugdverblijven, vakantiewoningen, campings en gastenkamers met een A of A+ label in Vlaanderen of Brussel werden gebundeld. Het A of A+ label wordt toegekend aan toegankelijke vakantieverblijven na een grondige inspectie door Toerisme Vlaanderen. 

Brussel voor Allen

Voor wie een bezoekje wil brengen aan onze hoofdstad bestaat ook Brussel voor Allen. Deze toeristische toegankelijkheidsgids geeft advies over recreatie, cultuur, hotels, restaurants, parkings, openbare toiletten en vervoer in Brussel, gebaseerd op de internationale normen voor toegankelijkheid. Voor de lijst met toegankelijke verblijven of bestemmingen voor personen met een visuele handicap, klik hier.

Access-i

En natuurlijk is er ook nog Access-i, een online gids voor zowel toegankelijke verblijven als aangepaste activiteiten of evenementen in heel België. Klik hier voor de website van Access-i.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.