België tegenover de experts van het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap (UNCRPD)

Op donderdag 18 en vrijdag 19 september 2014 zal een officiële delegatie van België op de VN-zetel in Genève deelnemen aan een "constructieve dialoog" met het Comité voor de rechten van personen met een handicap.  

Tijdens deze ontmoeting zullen de leden van de Belgische delegatie de vragen beantwoorden die het expertencomité aan de Belgische staat heeft gesteld, op basis van het eerste officiële verslag dat door België werd ingediend en de alternatieve verslagen die in april 2014 aan het comité werden bezorgd door de organisaties van het maatschappelijk middenveld.

Ronald Vrydag, departementsdirecteur van de Brailleliga, vertegenwoordigt er het Belgian Disability Forum (BDF) en het maatschappelijk middenveld. Het gaat om een belangrijke stap voor de toepassing van het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. 

Een gecoördineerde voorbereiding 

Ook het Interfederaal Gelijkekansencentrum en GRIP zullen deelnemen aan deze bijeenkomst.  Het Interfederaal Gelijkekansencentrum, GRIP en het BDF hebben de ontmoeting op een gecoördineerde manier voorbereid. Hun gemeenschappelijke doelstelling is om op de efficiëntst mogelijke manier ervoor te zorgen dat de experts van het Comité zich een concreet beeld kunnen vormen van de realiteit waarin personen met een handicap leven in België. 

Extra informatie

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.