De Amicale van de "Anciens" van Citroën Belux bezoekt de Brailleliga

Deze week ontvingen we de Amicale van de "Anciens" van Citroën Belux. Een dag in onze lokalen om onze activiteiten te ontdekken ten voordele van blinde en slechtziende personen: BrailleClubs, het Centrum voor omzetting, de BrailleShop, … De ideale gelegenheid om ons geheugen even op te frissen over Citroëns vrijgevige steun aan de Brailleliga voor de oprichting van de BrailleClubs.

Citroën en de BrailleClubs: een lange geschiedenis. 

In 1990 wordt de eerste “BrailleClub” geopend, dankzij de opbrengsten van de Tombola. Met de steun van Citroën Belux werden deze eerste clubs verder uitgebouwd, zodat we vandaag blinde en slechtziende personen kunnen ontvangen in meerdere steden in het land.

Wanneer iemand moet leven met een visuele beperking, kan het nuttig en nodig zijn om lotgenoten te ontmoeten. Die ontmoetingen stimuleren is het hoofddoel van de BrailleClubs. Leden van de Brailleliga ontmoeten er elkaar, wisselen ervaringen uit en nemen er deel aan diverse activiteiten: boetseren, decoratieve werkjes maken, gezelschapsspellen, ...

Twee oudere dames tonen trots hun zelfgemaakte giraffe beeldjes tijdens een BrailleClub.

Een bezoek van de oud-werknemers van Citroën. 

Aan de oorsprong van dit bezoek ligt Luc Lion, oud-Directeur Communicatie en Public Relations bij Citroën Belux en vandaag bestuurder bij de Brailleliga. Hij nam de organisatie van deze dag op zich, maar verwachtte zich niet aan zoveel inschrijvingen: bijna 40 deelnemers! Onder hen bevonden zich veel nieuwsgierigen, die op deze manier ontdekten dat hun voormalig bedrijf veel heeft bijgedragen aan de uitbouw van onze BrailleClubs. 

Tijdens het bezoek vergezelde Nadine haar echtgenoot, oud-werknemer bij Citroën. Vroeger, toen ze zelf nog werkte, kwam ze dikwijls voorbij de Brailleliga. Het gebouw heeft haar altijd al geïntrigeerd en dit bezoek vormde voor haar een mooie gelegenheid om onze vereniging ook eens van de binnenkant te komen ontdekken. Door de rondleiding kreeg ze zelfs zin om ons wat van haar tijd te schenken: misschien als animatrice tijdens de BrailleClubs, als begeleider van uitstappen, of ...? Nadine heeft haar keuze nog niet gemaakt, maar één ding is zeker: deze ervaring heeft haar overtuigd om vrijwilliger te worden bij ons!

Groepsfoto van de amicale van oud-werknemers bij Citroën

Ook u kan de Brailleliga bezoeken!

Net als de Amicale van de "Anciens" van Citroën Belux, kan ook u met uw eigen amicale of vereniging een bezoek brengen aan de Brailleliga. Om een geleid bezoek te reserveren vult u het formulier hieronder in, of geeft u ons een seintje per telefoon. Een bezoek is volledig gratis. 

Geleide bezoeken enkel voor groepen van minimum 10 tot maximum 30 personen.

Om een geschikte datum te kunnen vastleggen is het aangewezen verschillende data op te geven.

Veiligheidsvraag: wat is het hoogste cijfer?
Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.