100 jaar Groote Oorlog voor bezoekers met een visuele beperking

Bezoekers met een visuele beperking die plannen hebben om de Westhoek te bezoeken kunnen hun trip voortaan voorbereiden aan de hand van de brochure ‘100 jaar Groote Oorlog – tips voor bezoekers met een visuele beperking’. 

100 jaar geleden werden op de Vlaamse Velden enkele van de bloedigste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog uitgevochten. Het landschap in de Westhoek vertelt na een eeuw nog steeds het verhaal van de Groote Oorlog, met honderden monumenten en begraafplaatsen die deze periode herdenken.

Toerisme Vlaanderen wil de herdenking van de Eerste Wereldoorlog toegankelijk maken voor iedereen, en bracht daarom brochures uit met tips voor mensen met een beperking. De brochure ‘100 jaar Groote Oorlog - tips voor bezoekers met een visuele beperking’ is te verkrijgen in braille, groteletterdruk en in audioversie. Ze geeft een overzicht van musea en andere initiatieven in Flanders Fields die extra voorzieningen bieden voor blinde en slechtziende personen. De brochure ‘100 jaar Groote Oorlog - toegankelijk voor iedereen’ richt zich vooral op mensen met een motorische beperking, maar vermeldt ook voorzieningen voor mensen met een auditieve, visuele of verstandelijke beperking. 

Bekijk, beluister of bestel een gratis exemplaar van een brochure via de volgende websites: 

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.