“Mijn zus woont in het donker”: nieuw voorleesboek in samenwerking met de Brailleliga

Cover van het nieuwe voorleesboek “Mijn zus woont in het donker”.

3 december werd in 1992 uitgeroepen tot Internationale dag van personen met een handicap. Op deze belangrijke dag lanceert de Brailleliga in samenwerking met Uitgeverij Averbode een nieuw voorleesboek voor kleuters. “Mijn zus woont in het donker” is een avontuurlijk verhaal over een blind meisje. 

“Mijn zus woont in het donker” kadert binnen de reeks Leesknuffel van uitgeverij Averbode. Het is het tweede boekje in een reeks van zeven en is het resultaat van een samenwerking tussen uitgeverij Averbode, de auteurs Emy Geyskens en Kolet Janssen, en de Brailleliga. De Leesknuffelreeks is bestemd voor de tweede en derde kleuterklas.

Het boekje vertelt het verhaal van de blinde Emma en haar broer en zus die een avondje alleen thuis zijn en dan een heus avontuur beleven. Ondanks haar visuele beperking blijkt Emma de rots in de branding te zijn!

Op 3 december 2014 wordt het boek officieel voorgesteld in het instituut Kasterlinden in aanwezigheid van een 70-tal kleutertjes van de kleuterscholen in de buurt van Kasterlinden. De leerlingen van Kasterlinden met een visuele beperking zullen ook een bijdrage leveren om van deze voorstelling iets unieks te maken. Last but not least: één van de twee auteurs, met name Emy Geyskens, zal voorlezen uit het boek.

Cover van het nieuwe voorleesboek “Mijn zus woont in het donker”.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.