We zoeken vrijwilligers, chauffeurs en standenbouwers!

We zoeken vrijwilligers, chauffeurs en standenbouwers!

In 2024 wil de Brailleliga het grote publiek terug gaan ontmoeten en contacten leggen.

Audrey Debbaut, Verantwoordelijke Vrijwilligersdienst: "Tijdens de pandemie waren onze vrijwilligers intensief bezig met het voorlezen van luisterboeken, waar veel vraag naar was. Door de gezondheidsrestricties konden we echter niet deelnemen aan beurzen en evenementen. Gelukkig kwam het leven weer op gang! In 2023 namen we deel aan nieuwe evenementen zoals de allereerste editie van "Tous en vadrouille" op het domein van Chevetogne en het "handiKAP"-festival in Louvain-La-Neuve. We beseften hoe belangrijk het was om terug te keren op het terrein. In het bijzonder om het grote publiek te sensibiliseren.”

 

We hebben jou nodig! We zijn op zoek naar:

 

1. Standmedewerkers

De Brailleliga is op zoek naar ambassadeurs die beschikbaar en bereid zijn om te praten over de missies van de vzw. "We zoeken geëngageerde mensen die graag bijleren, praten en van gedachten wisselen met anderen. Je leidt sensibiliseringsacties in goede banen en kan vragen beantwoorden van bezoekers. Er is geen sprake van geld inzamelen of iets verkopen. We zoeken mensen die sociaal zijn, nieuwsgierig, die voor een groep kunnen spreken en bewustzijn creëren. Uiteraard voorzien we een opleiding als je nieuw bent.”

Ben jij vlot in de omgang?

Wil je ons helpen om het grote publiek bewust te maken van de visuele handicap?

Ben je vrij in het weekend?

Dan ben jij de persoon die we zoeken om onze stands te bemannen, in samenwerking met het personeel van de Brailleliga.

 

2. Chauffeurs / standenbouwers

Steek jij graag de handen uit de mouwen?

Ga je graag de baan op?

Heb je een eigen auto met een grote koffer?

Omwille van de lage-emissiezones in verschillende steden in ons land, moet je dieselwagen voldoen aan de Euro 5 of 6 norm. Als je een benzine- of LPG-auto hebt, moet het minimum gaan over een Euro 2. Je vindt deze Euronorm op het kentekenbewijs.

De taak van de vrijwilliger chauffeur/standenbouwer is het vervoeren van materialen en het opbouwen en afbreken van onze stands. Je ontvangt een kilometervergoeding.

 

Ervaring is niet vereist. De Brailleliga zorgt voor opleiding en begeleiding.

Heb je vragen? Neem contact op met onze Vrijwilligersdienst via vol@braille.be of 02 533 32 11 om te weten te komen hoe je kunt deelnemen aan een opleidingsdag.

Klik hier om je in te schrijven via ons online formulier

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.