Video : Walid [TEKST]

De tiener Walid zit op zijn bed in zijn slaapkamer. Hij lacht. 

"Mijn naam is Walid. Ik ben 13 jaar oud. Mijn moeder legde me uit dat toen ik geboren werd, ik blijkbaar te veel bloed in mijn hoofd had".

Hij is aan het gamen. 

"Sindsdien ben ik in feite slechtziend. Het is waar dat als je bijvoorbeeld iets schrijft in het klein, ik dichterbij moet komen want anders zie ik het echt niet. Het merendeel van mijn tijd ben ik bezig op beelddschermen. Als ik speel op de Play dan is het GTA 4 dat ik speel. Soms, want ik verander geregeld van spel." 

Hij zit samen met zijn zus in de zetel. Ze zijn bezig met een tablet.  

"Ik speel mijn tablet, Nintendo en beneden speel ik met de Wii. Ik ben supergoed! Bij de Brailleliga heb ik aan veel kampen deelgenomen. Ik heb deelgenomen aan het multisportkamp, het boerderijkamp en de zeestage."

Hij zit in de zetel en kijkt naar het scherm van zijn tablet. Zijn familie is bij hem. 

"Mijn voorkeur gaat uit naar de zeestage. Het is meer mijn ding in tegenstelling tot de boerderij. Het was goed weer en we konden gaan zwemmen. Dat vind ik cool, zo zwemmen in het water. Het voelt goed om even weg te zijn van de beeldschermen, zelfs als ik zin heb om te spelen. Het voelt ook goed om zich los te maken van de familie... om andere horizonten te verkennen."

Op het eindbeeld zien we hem in de woonkamer staan samen met zijn broers en zussen.