BrailleTech

header BrailleTech 2022 NL

De BrailleTech of Technologieweek (jaarlijks georganiseerd rond half oktober in de Brusselse lokalen van de Brailleliga) ging in 2000 van start en is uitgegroeid tot een onmisbaar trefpunt voor personen met een visuele handicap. Zij vinden er hulpmiddelen die hen helpen bij het behouden of verbeteren van hun zelfstandigheid op school, in een job of in het privéleven.

Alle Belgische verdelers van aangepast materiaal zijn op éénzelfde plek samengebracht waardoor deze beurs een unieke gelegenheid is om hulpmiddelen uit te testen en te vergelijken. Naast kleine hulpmiddelen vindt men er ook specifieke en geavanceerde hulpmiddelen: 

  • Aangepaste GSM's
  • Optische loepen
  • Beeldschermloep
  • Vergrotingssoftware
  • Spraakweergavesystemen
  • Brailleleesregels
  • En tal van andere nieuwigheden!

Informatiesessies en workshops worden eveneens georganiseerd voor personen met een visuele handicap, of voor professionals uit de medische, sociale en pedagogische sector

BrailleTech 2022

Blind of slechtziend? Ontdek er de oplossingen die je leven vergemakkelijken! Kom ze ontdekken, vergelijken en testen bij de Brailleliga en op onze digitale kanalen tijdens de technologieweek.

DIGITAAL 10 > 11 OKT 2022.

LIVE 13 > 15 OKT 2022 - 10.00 - 16.30 u.

EEN OPLOSSING OP MAAT

BrailleTech brengt alle Belgische verdelers van aangepaste hulpmiddelen voor blinde en slechtziende personen samen. De uitgelezen kans voor mensen die blind of slechtziend zijn om bestaande oplossingen op de markt te vergelijken en te testen. Bezoekers kunnen advies inwinnen bij onze medewerkers die gespecialiseerd zijn in de visuele handicap.

De BrailleTech gaat door in twee fases: digitaal via Zoom en YouTube en live (face-to-face) bij de Brailleliga. Onder voorbehoud van de sanitaire normen op het moment van het evenement1, is de beurs toegankelijk op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober, van 10u tot 16u30. Om organisatorische redenen moeten bezoekers zich vooraf inschrijven.

Gratis toegang en gratis deelname aan de infosessies en workshops.

Met de steun van :

logo BE equal brussels logo NL

 Ontdek hieronder het programma van de LIVE BrailleTech en de DIGITALE BrailleTech.