Nieuws Archive

Resultaten van de constructieve dialoog met de experten van de Verenigde Naties

Logo van het Belgian Disability Forum

Op donderdag 18 en vrijdag 19 september hebben de experten van het VN-comité voor de rechten van personen met een handicap overlegd met de officiële delegatie van België, op de VN-zetel in Genève. De Belgische delegatie stelde met tevredenheid vast dat de experts bijzondere aandacht hadden voor meerdere van hun agendapunten.

Eindejaarswensen: denk eraan!

Bloementuin in de zomer. Voorgrond van irissen en perk met rozen.

De eindejaarsfeesten komen stilaan in het vizier… Vandaar dat we u even attent maken op de mogelijkheid om uw wenskaarten bij de Brailleliga aan te kopen. De opbrengst van de verkoop draagt bij tot de financiering van onze Sociale dienst.

Nieuw belsignaal aan de Belgische overwegen

Rood licht aan een overweg

Infrabel is gestart met de installatie van een nieuw belsignaal aan alle Belgische overwegen. Het doel: een verhoogd comfort voor buurtbewoners en veiligere oversteekplaatsen. Infrabel maakt meteen van de gelegenheid gebruik om een nationale bewustmakingscampagne te starten, waarbij het grote publiek wordt herinnerd aan de basisregels voor veiligheid bij overwegen. 

Nieuwe gezelschapsspellen in de Spelotheek!

Het gezelschapsspel Quoridor

“Little circuit”, “Vlieg met ons, kleine uil”, “Blokus”, “Quoridor”: de Spelotheek beschikt sinds kort over nieuwe aangepaste gezelschapsspellen! Gegarandeerd spelplezier voor groot en klein.

Je hoeft niet altijd goed te zien om goed te werken.

Delphine, de actrice van de reclamespot, glimlacht terwijl ze een witte stok vasthoudt.

Werken, een eigen inkomen hebben en zich op die manier ten volle kunnen integreren in de maatschappij is een recht voor iedereen, dus ook voor blinde en slechtziende personen! Van 12 tot 30 september voert de Brailleliga campagne om deze boodschap bij een zo groot mogelijk publiek over te brengen.