Getuigenissen van werknemers

Houda, 43 jaar, slechtziend, administratief medewerker:

“De Brailleliga begeleidt van A tot Z. Ik weet dat hun deuren altijd open staan.”

“Ik heb samen met de collega’s een sensibilisering gedaan met de hulp van de Brailleliga. Voor mij was het iets heel positiefs. Ik was bang dat mijn collega’s me niet zouden accepteren. De sessie wierp zijn vruchten af en zorgde voor een beter begrip van mijn situatie.”

Houda

Francesco, 31 jaar, blind, expert in talen:

“Toen ik aankwam bij de Brailleliga, had ik veel vragen. Mijn jobcoach hielp me om te bepalen wat ik echt wilde doen door een competentiebalans op te maken. Uiteindelijk kon ik een keuze maken die zonder zijn hulp niet mogelijk was geweest.”

Frédéric, 52 jaar, slechtziend, technisch assistent:

“Het stelt me gerust dat ik een beroep kan doen op een jobcoach die niet alleen de bedrijfscultuur goed kent, maar ook de problemen die ik ervaar als gevolg van mijn visuele handicap.”

“Zodra de Brailleliga op het toneel verschijnt, stelt het de werkgever gerust omdat hij weet dat ze alles in handen nemen. Dat is echt de troef van de Brailleliga.”

Frédéric

Raf, 44 jaar, slechtziend, laborant in heroriëntatie:

“Een blinde of slechtziende persoon is tot veel meer in staat als hij de juiste begeleiding krijgt.”

“Mijn jobcoach weet van aanpakken. Ze weet perfect waar ze moet zijn, welke administratieve stappen er gezet moeten worden,… Voor ik die hulp kreeg, was ik wat verloren.”

“Collega’s geloven niet direct dat je problemen hebt met bepaalde taken. Het brengt meer gewicht in de schaal als mensen van de Brailleliga komen met een sensibilisering. Wanneer een externe organisatie komt, zet dat een beetje meer druk op de ketel.”

“Het doet me deugd om naar de Brailleliga te komen. Ik kan er praten met lotgenoten en ik besef dat er nog veel mogelijkheden zijn. Ik leerde angsten overwinnen dankzij onder andere de stoklooplessen. In alles heeft de Brailleliga zowat geholpen. Je staat niet alleen. Je moet de confrontatie niet alleen aangaan. Dat doet wel veel.”

Raf


Geef jezelf alle mogelijke slaagkansen, doe een beroep op de Brailleliga!