Vrijwillig bij een goed doel

Je hebt het vast al ergens zien verschijnen: vanaf dit jaar kan je je via De Warmste Week ook inschrijven om te gaan vrijwilligen bij een goed doel dat jou echt raakt. Wil je wel eens van dichtbij meemaken wat het betekent om vrijwilliger te zijn? Wij zetten je op weg.

Een vrouw die een klein meisje vormt

Vrijwilligen, wadisda?

Een goed doel draait niet op giften alleen. Elke dag opnieuw staan mensen klaar om anderen te helpen. Als vrijwilliger bezorg je een bejaarde een fijne dag door samen een koffietje te drinken, speel je met lieve asielhonden in het park, of help je bij het samenstellen van voedselpakketten - en dat is nog maar het begin. Er zijn talloze goede doelen die jouw hulp kunnen gebruiken, dus zelfs als je geen koffie lust of eigenlijk een beetje bang bent van hondjes, zijn er nog genoeg andere opties die je kan ontdekken. 

Hoe kan ik alles geven? 

Goede doelen kunnen vanaf 18 september aangeven dat ze graag hulp krijgen van vrijwilligers, en vanaf 4 november kan jij hen laten weten dat je graag een handje komt toesteken. Via onze website vul je een formulier in om je aan te melden als vrijwilliger, en zij nemen verder contact op met jou om alles te regelen.

Het kan ook voorvallen dat je niet geselecteerd wordt door een goed doel omdat ze al te veel aanvragen gekregen hebben, maar laat je dat vooral niet ontmoedigen. Op elk potje past een dekseltje, en in deze zoektocht is het vinden van de ware maar een klik of twee verwijderd.

Wil je als eerste alles over de vrijwilligersprojecten horen? Schrijf je in op De Warmste Nieuwsbrief op dewarmsteweek.be.