BrailleShop

De BrailleShop is ALLEEN OP AFSPRAAK toegankelijk. Contacteer ons op het nummer 02 533 33 30 of via mail naar brailleshop@braille.be

Het heeft geen zin om naar de BrailleShop te komen indien u voorafgaand geen afspraak heeft gemaakt, hetzij telefonisch hetzij per mail. Wij zullen u immers niet kunnen ontvangen.

Hoe bestel ik iets uit de BrailleShop?

In onze winkel vind je alle artikelen uit de catalogus, tenzij er iets niet in voorraad is. 

Op deze pagina vind je:

  • Een indicatieve prijslijst (geordend volgens referentienummer)
  • Al onze artikelen, onderverdeeld in 10 rubrieken (mobiliteit, communicatie, uurwerken, enz.). U kan de catalogi openen in PDF (met foto’s) of in RTF-formaat (zonder foto’s, enkel tekst). 

Je kan naar de BrailleShop van de Brailleliga komen in Brussel, geopend van maandag tot en met donderdag van 10 uur tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur. Op die manier neem je jouw aankopen onmiddellijk mee naar huis, na contante betaling of betaling met bankkaart (geen kredietkaarten). Aarzel niet om ons op voorhand een seintje te geven om er zeker van te zijn dat het gekozen product beschikbaar is. Opgelet: Door covid 19 zijn wij genoodzaakt enkel op afspraak te werken

Let op:

  • Je kan geen aankopen doen in de regiohuizen! Ook geen terugname van goederen.
  • Wil je zeker zijn dat het artikel aan jouw verwachtingen voldoet dan raden we je aan het product uit te testen in de BrailleShop tijdens de openingsuren. Opgelet: Door covid 19 zijn wij genoodzaakt enkel op afspraak te werken.
Indien je ervoor kiest om uw aankopen thuis te laten leveren, kan je producten bestellen door een e-mail te sturen naar brailleshop@braille.be.

Vermeld duidelijk:
  • Je naam of de naam van de cliënt, en in het bijzonder of de persoon ingeschreven staat als lid van de Brailleliga.
  • Het referentienummer (bv. R020001304) en het aantal gewenste artikelen.
  • Het leveringsadres (enkel als dit verschilt van het adres van de cliënt).
  • Elke andere opmerking.
Je ontvangt daarna per e-mail een factuur inclusief verzendingskosten, en de vermelding die je op jouw betaling moet preciseren. Wanneer we de betaling hebben ontvangen, wordt jouw bestelling verstuurd via Taxipost. Al onze leveringen gebeuren één keer per week op dinsdag of woensdag, met levering binnen de 24 uur.

Wat biedt de BrailleShop?

Blinde en slechtziende personen vinden er het nodige om het dagelijks leven te vereenvoudigen binnen diverse domeinen: zich verplaatsen, communicatie, low vision, educatie, meetinstrumenten, medische hulpmiddelen, hulp in het huishouden, uurwerken, vrije tijd en audio-apparatuur.

Onze catalogi, waarin de hulpmiddelen per type zijn gerangschikt, kunnen via onderstaande links worden gedownload:

Mobiliteit 

Identificatiestokken, mobiliteitsstokken, steunstokken, toebehoren, diversen...

Catalogus Mobiliteit in PDF

 

Communicatie

Brailleschrijfmachines, toebehoren, schrijven zwart/wit, telefoontoestellen, toetsenborden voor computers...

Catalogus Communicatie in PDF

 

Low vision

Zonnebrillen, spiegels, beeldschermvergroters...

Catalogus Low Vision in PDF

 

Educatie

Leesstandaards, tekenen, rekenen, rekenmachines, literatuur...

Catalogus Educatie in PDF

 

Meethulpmiddelen

Lint- en plooimeters, thermometers...

Catalogus Meethulpmiddelen in PDF

 

Medische hulpmiddelen

Bloeddrukmeters, koortsthermometers, weegschalen, medicijnendozen...

Catalogus Medische hulpmiddelen in PDF

 

Huishouden 

Kookwekkers, keukenweegschalen, koken, markeringbolletjes, licht- en contrastdetectors...

Catalogus Huishouden in PDF

 

Uurwerken

Low vision polshorloges, low vision zakhorloges, braille polshorloges, braille zakhorloges, sprekende polshorloges, sprekende wekkers, braillewekkers, wandklok met grote karakters...

Catalogus Uurwerken in PDF

 

Vrije tijd

Rinkelballen, gezelschapsspellen, speelkaarten, kaartenhouders, dobbelstenen...

Catalogus Vrije tijd in PDF

 

Audio-apparatuur

Daisyspelers, hoofdtelefoons, afstandsbedieningen, batterijen, batterij-opladers...

Catalogus Audio-apparatuur in PDF

 

Prijslijst

Catalogus Audio-apparatuur in PDF Download hier de prijslijst in het PDF-formaat (prijzen op 08/02/2024)

Regionale Agentschappen

Een van de taken van de regionale agentschappen is financiële hulp te bieden bij de aankoop van technische hulpmiddelen. Het VAPH, AViQ, PHARE of Dienststelle kunnen tussenkomen bij de aankoop van bepaalde artikelen van de BrailleShop. Voor meer informatie kan u terecht bij de maatschappelijk assistenten of raadpleeg de pagina 'Financiële ondersteuning'.

Het Christophe-fonds

Als eerbetoon aan een dame die deze naam droeg, biedt het Christophe-fonds een financiële tussenkomst bij de aankoop van kleine hulpmiddelen in de BrailleShop.

Concreet wordt, dankzij het Christophe-fonds, een onmiddellijke korting van 9% toegekend op alle artikelen die in de BrailleShop worden verkocht. Deze korting van 9% is niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen of tegemoetkomingen. De tussenkomst van dit Fonds is enkel van toepassing voor aankopen voor persoonlijk gebruik en die niet voor terugbetaling door een regionaal agentschap voor hulp aan gehandicapte personen vatbaar zijn.

Wie kan hiervan genieten? Enkel blinde of slechtziende personen die bij de Sociale dienst van de Brailleliga zijn ingeschreven kunnen van dit Fonds genieten voor zover hun visuele handicap ten minste 60% bedraagt.